Dubinsko čišćenje

Dubinsko čišćenje nameštaja

Često zaboravljamo da obratimo pažnju na sofe i dušeke kada obavljamo svakodnevne usluge  čišćenja i umesto toga se fokusiramo na dezinfekciju podova i površina. Iako ne zahtevaju redovno čišćenje, neophodno je za vaše zdravlje i opštu higijenu povremeno dubinski očistiti krevet i prostor za sedenje.

Ako niste očistili ove izuzetno porozne materijale, možda već imate grinje, gljivice, alergene, pa čak i mrtve ljuspice koje se roje u vašoj kući. Za mikrobe, grinje i gljivice sofe i dušeci su odlična legla za razmnožavanje, jer takođe zadržavaju prašinu i alergene u podstavljenom delu do kojeg naša sredstva za čišćenje ne mogu trenutno da dosegnu! Čestice hrane mogu pasti u tkivo, dajući klicama više hrane za uživanje. Svi bi trebalo da znaju koje zdravstvene probleme vi i vaša porodica možete dobiti ako zanemarite ove delove nameštaja koji se teško čiste.

Iritacija kože nastaje usled grinja i alergija koje mogu izazvati nesanicu, probleme sa raspoloženjem i mentalne poremećaje. Oni izazivaju ozbiljne alergijske reakcije kod ljudi. Ove klice se hrane mrtvim ljuspicama ljudske kože i mogu izazvati osip, astmu i iritaciju pluća. Nažalost, grinje žive veoma duboko u vlaknima sofa i dušeka, tako da ih je veoma teško ukloniti i veoma brzo reprodukovati kada su unutra, tako da je potrebno dubinsko čišćenje.

Kako se kauč – dušek zaprlja?

Ako vaš kauč ima navlake koje se mogu skinuti, raspakujte ih i stavite peškir između njih da upije mrlju i sredstvo za čišćenje tokom rada. Kada se navlake mogu ukloniti, nanesite sredstvo za čišćenje na peškir i temeljno obrišite mrlju i postupite prema spolja da biste je sačuvali. Nanesite sredstvo za čišćenje. Kada se mrlja ukloni, pažljivo isperite i osušite površinu drugom vlažnom krpom. Ne postoje stroga pravila ili smernice o tome koliko često treba čistiti vaše sofe i dušeke, ali predlažemo siguran trenutak svakih šest meseci. Nemojte čekati dok ne vidite da su vaš dušek ili sofa prljavi dok ne planirate da ih operete, možda ćete morati u potpunosti da promenite nameštaj do ove faze. Dakle, čuvajte svoju kuću od prljavštine i grinja tokom cele godine. Za usluge dubinskog čišćenja  nameštaja pozovite nas . Tu smo u najkraćem roku.